Afdrukken

Wijziging van voornaam

Een verzoek tot wijziging van de voornaam moet door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. De nieuwe naam mag geen onbehoorlijke naam zijn en er moet goed gemotiveerd zijn waarom u die wijziging wenst. U moet een zwaarwegend belang hebben bij de wijziging.

Als de rechtbank het verzoek toewijst, wordt de beslissing verwerkt in de registers van de burgerlijke stand.  Wijst de rechtbank het verzoek af, dan kunt u in beroep gaan bij het hof en – na afwijzing - in cassatie bij de Hoge Raad.

In alle gevallen heeft u een advocaat nodig.

Moene Familierecht staat u graag bij voor een tarief van in totaal € 950,00 met een maximum aan de bestede tijd van 5 uren.

Voorwaarde is dat u de Nederlandse nationaliteit heeft en dat uw geboorte-akte in het  Nederlandse geboorte-register is ingeschreven (wanneer u buiten Nederland bent geboren, dient de akte te zijn ingeschreven in het register van buitenlandse geboortes te Den Haag. Zie voor informatie: www.rijksoverheid.nl 

Dit bedrag is als volgt opgebouwd: € 662,00 aan honorarium en BTW en € 288,00 aan griffierecht (kosten rechtbank per 2016). Mocht er 5 uur of meer aan uw zaak besteed dienen te worden, dan wordt het meerdere in rekening gebracht tegen het normaal geldende uurtarief (€ 175,00 inclusief BTW)
Klik hier voor het formulier voor voornaamswijziging.

Mocht u de naam van uw minderjarig kind wensen te wijzigen: klik hier voor het formulier voor naamswijziging van een minderjarig kind.

Zelf moet u nog een uittreksel uit het geboorteregister ophalen (te verkrijgen bij de gemeente waar u bent geboren).

U kunt het formulier mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek binnen de website

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Moene Familierecht - Sportsingel 26 - 2492 WJ Den Haag - info@moene.nl