Afdrukken

Kinderontvoering

Van kinderontvoering kan in twee gevallen sprake zijn:

  1. een ouder neemt een kind zonder toestemming van de andere ouder mee naar een ander land
  2. een ouder brengt een kind na een afgesproken omgang niet terug en houdt het kind in een ander land.

Het kan dus zijn dat u in Nederland met kinderontvoering te maken krijgt omdat uw kind naar Nederland is ontvoerd of omdat het kind vanuit Nederland naar een ander land is ontvoerd.

Wanneer u te maken krijgt met kinderontvoering kunt u het beste contact opnemen met het Centrum Internationale Kinderontvoering. Er is tevens vanuit dit Centrum een praktische gids beschikbaar gesteld hoe te handelen bij internationale kinderontvoering.

Op de website van het Centrum Internationale Kinderontvoering kunt u verder veel praktische informatie vinden over de volgende situaties:

Wanneer uw kind is ontvoerd, dient u naar de advocaat een aantal stukken (daarover wordt u geinformeerd wanneer u belt voor het maken van een afspraak) en ingevulde formulieren mee te nemen. Het betreft het formulier met gegevens voor de Centrale autoriteit, waarop tevens een toelichting beschikbaar is.

De Centrale Autoriteit speelt steeds een belangrijke rol. Is het kind zich buiten Nederland bevindt (en dus is meegenomen naar het buitenland) dan helpt de Centrale autoriteit bij het lokaliseren van uw kind en zorgt het voor de contacten met de Centrale autoriteit in het land waar uw kind is.  

Is het kind in Nederland is, zal Centrale Autoriteit helpen bij het lokaliseren van het kind. Wanneer nodig, zorgt de Centrale Autoriteit voor het vertalen van benodigde stukken en -wanneer van toepassing- de tenuitvoerlegging van de uitspraak van de rechtbank.

Zoek binnen de website

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Moene Familierecht - Sportsingel 26 - 2492 WJ Den Haag - info@moene.nl